020 799 1621 myynti@kattoklinikka.fi
Tiilikaton pinnoitus

Tiilikaton pinnoitus

Mitä tiilikaton pinnoituksella tarkoitetaan?

Tiilikaton pinnoitus tarkoittaa kattotiileen tehtaalla asennetun pinnoitteen korvaamista uudella pinnoitteella. Kattotiilien huokoisuus saadaan poistettua ja tiilen alkuperäiset ominaisuudet palautettua. Näin toimimalla pyritään ehkäisemään katon sammaloitumista, mahdollisia pakkasvaurioita, sekä tilannetta jossa tiilet halkeilevat huokoiseen kattotiileen imeytyneen veden jäätymisen seurauksena.

Milloin tiilikaton pinnoitus kannattaa suorittaa?

Tiilikaton pinnoittaminen on ajankohtainen talon huoltotoimenpide, jos katto on asennettu 10-15 vuotta sitten, tai kun tehdaspinnoite on kulunut pois osittain tai kokonaan. Tiilikaton huolto on paikallaan viimeistään silloin, kun katolle on alkanut kertyä sammalta tai muuta kosteutta keräävää kasvustoa.

Pinnoituksen hyödyt:

  • Tiilikatto palautuu uutta vastaavalle tasolle
  • Katon ilmeestä uudenveroinen
  • Kustannustehokas ratkaisu
  • Katosta tulee kosteutta ja vettä hylkivä
  • Pinnoitus lisää katon käyttöikää jopa 20 vuotta

Katso kuvia tekemistämme tiilikaton pinnoituksista.

Tiilikaton käsittelyn hinta?

Tiilikaton pinnoituksen hinta muodostuu monesta tekijästä. Siihen vaikuttavat katon pinta-ala, katon kaltevuus, tiilen kunto, alustavien töiden suuruus (mahdolliset aluskatekorjaukset) sekä tarvittavien suojaustoimenpiteiden määrä. Pyydä tarjous niin kattotohtorimme käy arvioimassa kohteen.

Kattoklinikka tekee tiilikattojen pesut ja pinnoitukset parhailla materiaaleilla ja menetelmillä. Lue lisää miksi asiakkaat valitsevat meidät.

Pinnoituksen työvaiheet

1. Tarvittavat suojaustyöt 
Ennen tiilikaton pesua talo ja maa suojataan.

2. Rikkinäisten tiilien vaihto 

3. Läpivientien tiiveyden tarkastus ja tarvittaessa korjaus 

4. Katon korkeapainepesu 
Tiilikatto pestään korkeapainepesurilla, jossa käytetään tiilipinnoille suunniteltua suutinta. Pesulla tiilten pinnasta saadaan pois kaikki ilmansaasteet ja kasvustot, joihin muut pesumenetelmät eivät tehoa. ”Älä tuhoa kattoasi liian kovalla paineella” Yle uutiset 1.10.2014

5. Kasvuston torjunta-aineen levitys 
Pesun jälkeen puhtaaseen kattotiilen pintaan levitettävä A-Clean eliminoi sammalen ja muiden kasvustojen itiöt ja juuret tiilen huokosista.

6. Tiilikaton pinnoitus aineen levitys 
Tiilikaton pinnoitus voidaan tehdä värittömällä suoja-aineella tai värillisellä tiilikattomaalilla. Levitys tapahtuu nopeasti ja siististi korkeapaineruiskulla. Tiilikaton suojakäsittely tekee kattotiilistä vettä ja likaa hylkiviä. Tiilikattopinnoitteet tehdään yhteistyössä Euroopan parhaan kattopinnoitevalmistajan Isopaint Nordicin kanssa. Kattopinnoitus tehdään aina takuutyönä viiden vuoden takuulla.

7. Sadevesijärjestelmien  puhdistus 

8. Työmaan loppusiivous ja jätteiden poiskuljetus 

Teemme myös tiilikaton korjauksia.

Yksittäiset kattotiilet saattavat halkeilla tai muuten rikkoutua esimerkiksi talvipakkasten aiheuttamien pakkasrapautumien johdosta. Näissä tilanteissa yleisesti suositeltavin vaihtoehto on vaihtaa rikkoutunut kattotiili kokonaan uuteen tiileen.

Ongelmia aiheuttavat monissa tapauksissa rikkounut tiili jolloin vesi pääsee aluskatteelle. Vesi pääsee alusrakenteisiin väärin asennetun tai rikkoutuneen aluskatten vuoksi. Aluskate on joko asennettu liian kireälle, tai puhkottu läpivientien kohdilta. Nämä kaikki viat ovat kuitenkin korjattavasissa paikallisesti täsmäkorjauksin, jolloin koko katteen uusimista ei tarvitse suunnitella.  Katso esimerkkejä tekemistämme tiilikaton korjauksista.

✅ Rikkinäisten tiilien vaihdot

✅ Aluskatekorjaukset

✅ Ruodekorjaukset

✅ Kattoluukkujen ja muiden läpivientien korjaukset ja vaihdot.

✅ Kattotuolien korjaukset

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous tiilikaton pinnoitus töistä!

Käytä mieleistäsi tapaa, lomakkeella, soittamalla, sähköpostilla tai chatissä. 

Teemme tiilikaton pinnoitus ja pesutöitä seuraavilla alueilla: Pirkanmaa – Tampere, Kanta-häme – Hämeenlinna ja Uusimaa – Helsinki.

 
Arvostele palvelumme
product image
Annetut tähdet
1star1star1star1star1star
Kokonaisarviointi
5 based on 19 votes
Yritys
Kattoklinikka
Palvelu
Tiilikaton pinnoitus
Hinta
EUR 12