Tiilikaton pinnoitus ja pesu takuu aineilla. Satojen kattojen kokemuksella.
020 799 1621 myynti@kattoklinikka.fi
Tiilikaton pinnoitus

Tiilikaton pinnoitus

TIILIKATON PINNOITUS

Mitä tiilikaton pinnoitus tarkoittaa? Tiilikaton pinnoituksella tarkoitetaan tiilikaton maalausta. Värillinen pinnoite, eli ns. katon maalaus, antaa tilikatolle kestävyyttä ja luo huolitellun vaikutelman julkisivusta. Varmistaakseen, että katto toimii suunnitellulla tavalla mahdollisimman pitkään, kannattaa katto pinnoittaa ainakin kerran elinkaarensa aikana, noin 30 vuoden jälkeen. Oleellista on kuitenkin varmistua alusrakenteiden kunnosta tai pinnoitus menee täysin hukkaan.

Milloin tiilikaton pinnoitus kannattaa suorittaa?

Betoni- ja savitiilikatoilla näkee usein sammal- tai jäkäläkasvustoa. Tämä on normaali ja lähes väistämätön, luonnollinen ilmiö. Siihen vaikuttaa hyvin paljon tontin olosuhteet, puusto, suojaisuus, ilmansuunnat sekä katon kaltevuus ja muoto. Katolle kertyvät roskat, neulaset, lehdet, siitepöly sekä noki tarjoavat hyvän alustan, josta luonnonmukaisen sammalen tai jäkälän kasvu voi alkaa. Pohjoispuolen varjoiset alueet ovat alttiimpia kasvustolle kuin eteläpuolen paahteiset, aurinkoiset lappeet.

Tiilikaton pinnoitus on ajankohtainen talon huoltotoimenpide, jos katto on asennettu 10-15 vuotta sitten, tai kun tehdaspinnoite on kulunut pois osittain tai kokonaan. Tiilikaton huolto on paikallaan viimeistään silloin, kun katolle on alkanut kertyä sammalta tai muuta kosteutta keräävää kasvustoa.

Pinnoituksen hyödyt:

  • Tiilikatto palautuu uutta vastaavalle tasolle
  • Katon ilmeestä uudenveroinen
  • Kustannustehokas ratkaisu
  • Katosta tulee kosteutta ja vettä hylkivä
  • Pinnoitus lisää katon käyttöikää jopa 20 vuotta

Katso kuvia tekemistämme tiilikaton pinnoituksista.

Tiilikaton käsittelyn hinta?

Tiilikaton pinnoituksen hinta muodostuu monesta tekijästä. Siihen vaikuttavat katon pinta-ala, katon kaltevuus, tiilen kunto, alustavien töiden suuruus (mahdolliset aluskatekorjaukset) sekä tarvittavien suojaustoimenpiteiden määrä. Pyydä tarjous niin kattotohtorimme käy arvioimassa kohteen.

Kattoklinikka tekee tiilikaton pinnoitukset parhailla materiaaleilla ja menetelmillä. Lue lisää miksi asiakkaat valitsevat meidät.

Pinnoituksen työvaiheet

1. Tarvittavat suojaustyöt 
Ennen tiilikaton pesua talo ja maa suojataan.

2. Rikkinäisten tiilien vaihto 

3. Läpivientien tiiveyden tarkastus ja tarvittaessa korjaus 

4. Katon korkeapainepesu 
Tiilikatto pestään korkeapainepesurilla, jossa käytetään tiilipinnoille suunniteltua suutinta. Pesulla tiilten pinnasta saadaan pois kaikki ilmansaasteet ja kasvustot, joihin muut pesumenetelmät eivät tehoa.

5. Kasvuston torjunta-aineen levitys 
Pesun jälkeen puhtaaseen kattotiilen pintaan levitettävä A-Clean eliminoi sammalen ja muiden kasvustojen itiöt ja juuret tiilen huokosista.

6. Tiilikaton pinnoitus aineen levitys 
Tiilikaton pinnoitus voidaan tehdä värittömällä suoja-aineella tai värillisellä tiilikattomaalilla. Levitys tapahtuu nopeasti ja siististi korkeapaineruiskulla. Tiilikaton suojakäsittely tekee kattotiilistä vettä ja likaa hylkiviä. Tiilikattopinnoitteet tehdään yhteistyössä Euroopan parhaan kattopinnoitevalmistajan Isopaint Nordicin kanssa. Kattopinnoitus tehdään aina takuutyönä viiden vuoden takuulla.

7. Sadevesijärjestelmien  puhdistus 

8. Työmaan loppusiivous ja jätteiden poiskuljetus 

 
Arvostele palvelumme
product image
Annetut tähdet
1star1star1star1star1star
Kokonaisarviointi
5 based on 24 votes
Yritys
Kattoklinikka
Palvelu
Tiilikaton pinnoitus
Hinta
EUR 12