Kattoremontti ⋆ Kattoklinikka Oy
020 799 1621 myynti@kattoklinikka.fi

Kattoremontti

Milloin kattoremontti on järkevää toteuttaa?

Kattoremontin oikea ajankohta on silloin, kun vanhan katon tekninen käyttöikä on tullut täyteen. Katolla ilmenee monenlaisia ongelmia, joita ei ole korkeiden korjauskustannusten vuoksi enään järkevää korjata paikallisesti.

Mikäli olet epävarma onko kattosi kattoremontin tarpeessa tilaa ensin vesikaton kuntokartoitus.

Huopakatot laadukkailla Icopal-tuotteilla

Käytämme kaikissa huopakattokohteissamme laadukkaita ja turvallisia Icopalin bitumikatteita, jotka täyttävät Kattoliiton Toimivat talot -julkaisussa sekä ohjekortissa RT 85-10799 määrätyt tuoteluokkavaatimukset. Icopalin bitumikatteet soveltuvat jyrkkien että loivien kattojen materiaaliksi.

Helposti työstettävät bitumikatteet soveltuvat erinomaisesti monimuotoisiin kattoihin. Ne ovat äärimmäisen kevyitä ja äänettömiä. Icopal-tuotteista voit lukea lisää valmistajan sivuilta:

Aito konesaumakatto

Konesaumakatoksi tai rivisaumatuksi peltikatoksi kutsutaan peltikattoa, jonka peltirivit on saumattu toisiinsa erityisellä saumauskoneella. Kattotyypin kolmas nimitys on saumakatto, joka saumauskoneiden myötä muuntui nykyisin yleisesti käytettävään muotoon konesaumakatto.

Konesaumattu peltikatto koostuu noin 53,5 senttimetriä leveistä peltiriveistä, jotka on saumattu toisiinsa vesitiiviisti. Sauma on aina kaksinkertainen eli tuplasauma.

Saumatun peltikaton paras ominaisuus lienee se, ettei siihen tarvitse tehdä yhtään reikää pellin läpi. Peltirivit kiinnittyvät kattoruoteisiin kiinnikkeillä (kiinnitysliuskoilla) eli klammereilla, jotka jäävät rivien välisen sauman sisään. Myös kaikki läpiviennit kuten savupiipun juuri ja ilmastointikartiot saadaan saumattua yhtenäiseksi muun kattopellin kanssa. Kattosillat ja tikkaat sekä lumiesteet kiinnitetään katon pystysaumoihin, katetta rikkomatta.

Konesaumakaton jäljitelmänä esiintyvä lukkosaumakatto havittelee samanlaista ulkonäköä pystysaumaisten rivipeltien osalta, mutta näiden kattojen käytännöllinen toimivuus ovat kuitenkin aivan eri luokkaa. Saumattu peltikatto tarkoittaa nimenomaan sitä, että vierekkäiset rivipellit sekä mahdollisesti harjalla toisensa kohtaavat peltikatteet saumataan tuplana toisiinsa kiinni.

Konesaumakatto on vuosisatoja vanha peltikaton tyyppi, jota pidetään peltikattojen parhaimpana edustajana. Konesaumakaton suurimpia etuja on se, että siihen ei valmistusvaiheessa tehdä ainuttakaan reikää, jonka vuoksi käyttöikä pitenee merkittävästi. Konesaumakatolla kävely on myös huolettomampaa kuin muissa peltikatoissa, johtuen tiiviimmästä aluslaudoituksesta.

Me teemme konesaumakatot pitkän ja vankan kokemuksen turvin. Konesaumakatto vaatii kokeneen ammattilaisen onnistuakseen, jonka vuoksi sitä ei kannata luottaa kenen tahansa tehtäväksi.

Perinteikäs tiilikatto

Tiilikatolla on pitkät perinteet länsieurooppalaisessa rakentamisperinteessä. Esimerkiksi Saksassa, Englannissa, Ruotsissa ja Hollannissa on lähes poikkeuksetta jo vuosisatojen ajan rakennettu tiilikattoja. Suomessa tiilikatto on historian saatossa korostanut talon arvoa puun ja päreiden ollessa yleisiä kattomateriaaleja. Tiilikate kestääkin paitsi olosuhteita, myös aikaa.

Tutustu referensseihimme ja pyydä tarjous!

 

Kattoremontit seuraavissa maakunnissa:

Pirkanmaa ja Uusimaa 

Arvostele palvelumme
product image
Annetut tähdet
1star1star1star1star1star
Kokonaisarviointi
5 based on 1 votes
Yritys
kattoklinikka
Palvelu
Kattoremontti
Hinta
EUR 1